Yıldız Teknik Üniversitesi, Matamatik Mühendisliği mezunu olan Ercan Altuğ Yılmaz, tutkulu olduğu eğitim sektöründe ilerlemiş. Kendini eğitimci olarak tanımlıyor. Bilge adam, Turkcell gibi firmalarda çalışmış. Eğitim teknolojileri üzerine uzmanlığı geliştirmiş. Turkcell çalışırken Oyunlaştırma ile tanıştığını ve kariyerinin devamında Oyun ve Oyunlaştırma üzerine çalışmalar gerçekleştirmiş. İki kitabı bulunan Altuğ, oyunlaştırma üzerine de konferanslar düzenliyor.
Üç alanda uygulanabildiğini ifade eden Ercan Altuğ Yılmaz öncelikle insanın kendi kişisel hayatının içerisinde bulunduğunun dikkatini çekiyor. Ercan Altuğ Yılmaz örnek vermek gerekirse günde 5 litre su içme, teşekkür etme gibi basit yapılarla günlük hayatın oyunlaştırıldığını ifade ediyor.
Ercan Altuğ Yılmaz ikinci aşamada ise çalışan sadakat programı yani çalışanın şirkete aidiyet duymasını temele alan bir aşama olduğunu ifade ediyor. Bunlara bağla olarak da içsel değil, dışsal ödüllendirmeler ile çalışanların tatmin edildiğini ifade ediyor.
Son aşamada ise müşteri tarafında sağlanan oyunlaştırmalar olduğunu ifade ediyor. Ercan Altuğ Yılmaz örnek vermek cafe nero gibi markaların düzenlediği kahve programlarının bu sitemin içerisinde olduğunu belirtiyor. Bu aşamada insanlara özel davranmak ve aidiyet duygusunu yaşatacak deneyimlerin yer aldığını belirtiyor.
Ercan Altuğ Yılmaz bunlara ek olarak E – Devlet seviyesinin de eklenebileceğini söylüyor. Ancak burada vatandaşlığın oyunlaştırıldığı bir aşama olduğunu ve çok daha kapsamlı olduğunu ifade ediyor. Bu sistem ile toplum içerisinde insanlara farklı avantajlar ve imkanlar sağlandığına değiniyor. Ercan Altuğ Yılmaz E – Devlet oyunlaştırmasının oyunlaştırma içerisinde varılabilecek en uç noktalardan biri olduğunu ifade ediyor.